Elkészítettem életem első igazi online tanfolyamát

2021.06.12

Egyik kedvenc témám a skálázhatóság - azaz egy termék vagy szolgáltatás végtelen ügyfél számára elérhetővé tétele - a nyelvoktatásban.

Sokat foglalkozom vele, mert ez az alternatív módszer - amelyet a személyes órák mellett (sőt helyett) bevételszerzésre is használhatunk - változatosságot is hoz a dolgos munkanapokba.

Az e-könyveket, mint skálázható terméket már egy ideje használom, ezért úgy éreztem, eljött az idő egy igazi nagyágyú, az online tanfolyam bevetésére is.

1. A téma

Online angol állásinterjú felkészítő

2. A közönség

Azok az ügyfelek, akik jelenleg is az üzleti életben dolgoznak vagy friss diplomásként éppen állást keresnek, és angol nyelvű környezetben szeretnének dolgozni.

3. Miért éppen ezt választottam?

Üzleti angol coachként többször kerestek fel ügyfelek, hogy segítsek nekik felkészülni angol állásinterjúra. Ehhez az évek során összeállt egy komoly felkészítő anyag és a módszertan, amit átadtam a tanítványaimnak. 

Ebből a tudásanyagból időközben összejött néhány e-könyvre való, ezeket feltettem a honlapomra, ingyenes és fizetős formában is. Nagy sikerük van, rengetegen töltik le az ingyenes kiadványt (és iratkoznak fel a levelezőlistámra), és sokan megvásárolták az e-könyveket is.

Ekkor jött az ötlet, hogy az e-könyvek mellett kipróbáljam a skálázhatóság egy másik lehetőségét, az online tanfolyamot is. Ideje volt hát a tudásanyagot összerendezni, és egységes rendszerré szervezni, majd online felkészítő formájában elérhetővé tenni.

4. A felület

Thinkific - sokáig hezitáltam, hol legyen, de végül ez bizonyult a legegyszerűbbnek, a legkönnyebben használhatónak. Számomra ez a legfontosabb tényező a választásnál: hogy a leendő ügyfelek egy felhasználóbarát, átlátható és logikusan felépülő rendszert kapnak, amelyben könnyen navigálhatnak.

Korábban próbálkoztam a magyar webunival és a teacheable-lel is, de végül a Thinkific mellett maradtam.

A Thinkific angol nyelvű oldal, de van magyar nyelvű tanulói felülete, és egy tanfolyamot ingyenesen lehet elkészíteni és értékesíteni.

Szuper könnyű összekapcsolni Paypal és Stripe fizetési lehetőséggel, én magam meg tudtam csinálni, pedig nem vagyok egy nagy tech-guru. :D De nagyon jók a segédanyagok, mindenre azonnal megtalálod a választ. Angolul persze tudni kell hozzá, de ezzel együtt is csak ajánlani tudom.

5. A tesztelés

Most zajlik. Fontosnak tartottam, hogy mielőtt felteszem a honlapomra, egy maroknyi csoporttal - FB-csoportom önkéntes jelentkezőivel, akik éppen angol állásinterjúra készülnek - ingyenesen kipróbáltassam, tesztelhessem. Kell a visszajelzés, ők megmondják, min érdemes változtatni, javítani, csiszolni, mielőtt közzé teszem. Eddig szerencsére jók a visszajelzések. J

6. Hol elérhető?

A honlapomról egy linken lesz elérhető.

Hát itt tart most ez a projekt. Nagyon várom a tesztelő csapat visszajelzéseit, és ha minden jól alakul, hamarosan elérhető lesz a tanfolyam, amellyel remélem, sok állásinterjúra készülőnek segíthetek majd.

Te gondolkodtál már online tanfolyam készítésén? Milyen témában?

Van kedved velem kalandozni, a "smart" munkamódszereket és technikákat kipróbálni, megtapasztalni?

Ha igen, dolgozzunk együtt a Smart Nyelvtanár egyéni mentorálás keretében!

Nézz körül a honlapomon, és Facebook-oldalamon.

Foglalj időpontot a 20 perces ingyenes konzultációra, és nézd meg, megfelelő út-e számodra a közös munka.