Szia, leendő Smart Nyelvtanár! 

Beszélgessünk arról, ami az egyetemi oktatásból kimaradt, azaz a magán nyelvoktatás, a nyelvtanári vállalkozás gyakorlati részéről, a vállalkozásalapításról, annak sikeres működtetéséről és a szakmai, technikai fejlődési lehetőségekről.

Az egyetemen a nyelvről és a tanításról oktatnak, de egyetlen szó sem esik arról, mi lesz utána, amikor már diplomás nyelvtanárként tanítani kezdünk valamilyen intézményben vagy saját vállalkozásunkban, magán nyelvtanárként.

Nem tudtunk felkészülni arra a valóságra, ami "idekint" várt ránk, és a tanítási gyakorlat megszerzésén túl nem adott használható gyakorlati ismereteket sem, így saját tapasztalatainkon, hibáinkon keresztül vagyunk/voltunk kénytelenek mindent megtanulni.

Pedig ma már fontos, hogy magán nyelvtanárként alapos "smart" ismereteid legyenek a vállalkozás indításáról, a marketingről, a social media használatáról, a vállalkozás pénzügyi vonatkozásáról.

Mert hidd el, sokkal több mindent tartogat a nyelvtanítás a számunkra, mint a 6-8 óra tanítást nap nap után, ezért, ha van kedved velem kalandozni, tarts velem, és légy te is SMART NYELVTANÁR!

Kinek szól?

Neked szól, ha nyelvtanárként végeztél évekkel-évtizedekkel ezelőtt, már hosszú ideje vállalkozásodban, magán nyelvtanárként oktatsz, és friss ötletekre, módszerekre vágysz.

Neked is szól, ha nemrégiben kaptad meg a diplomádat, és épp azon töröd a fejedet, hogy oktatási intézményben vagy nyelviskolában helyezkedj el, vagy inkább önálló vállalkozásba kezdj.

És persze neked is szól, aki nem vagy diplomás nyelvtanár, egyszerűen csak magas szinten beszélsz egy nyelvet, jártas vagy egy szakterületen, szeretsz tanítani, és van érzéked is hozzá, ezért szeretnél belevágni.

Egyszóval minden jelenlegi és jövendőbeli nyelvtanárnak ajánlom a programot, aki saját vállalkozásában oktat vagy szeretne nyelvet oktatni smart módon.

Milyen témákkal foglalkozunk?

Specializáció és niche fontossága. Ideális tanítvány megtalálása. Pozícionálás. Hogyan szerezz tanítványokat, hol hirdess. Online oktatás és eszközei. Online eszközök, amelyek segítik a munkát. Egyéni és/vagy csoportos oktatás. Óradíjak: óradíjemelés, bérletek. Csomagok és programok tervezése. Óralemondások, szabályok. Fenntartható nyelvtanári vállalkozás. Hogyan legyen bevételünk akkor is, ha nem dolgozunk: alternatív bevételi ötletek. Skálázhatóság: a 1:1 foglalkozásokon túli világ, online tanfolyamok és e-könyvek készítése. Honlap készítés. Problémák: kiégés, stressz, imposztor szindróma. Tananyag újrahasznosítása.

Hogyan zajlik a foglalkozás?

Online felületen, 60 perces foglalkozásokon találkozunk. 

A céljaid és motivációid feltárása után kiderítjük, hol tartasz most, és hová szeretnél eljutni, majd megbeszéljük, milyen lehetőségeid vannak a megvalósításra, végül konkrétan meghatározzuk a lépéseket, amelyekkel eljuthatsz a kitűzött célhoz.

A folyamat során olyan útvonalat alakítunk ki, amelyen az erősségeidre építhetsz, így megvalósítható szakmai célokat tűzhetsz ki. Tisztábban látod majd az értékeidet, a kitűzött célt és az oda vezető utat is, és fontos döntéseket meghozatala során lendületesen haladsz a cél felé.

Coachként rendkívül fontosnak tartom a reális és megvalósítható célok kitűzését, és a kitűzött célok szisztematikus megvalósítását. Ezért foglalkozásainkon fontos szerephez jut a számonkérhetőség, mivel mit sem érnek a kitűzött célok, ha nem kezdjük el végrehajtani őket.

A foglalkozásokon elemezzük a haladásodat, megbeszéljük, hogyan sikerült a kitűzött célokat megvalósítanod, megbeszéljük, milyen nehézségekkel kellett megküzdened, és megünnepeljük az elért eredményeket.

Egyéni mentorálás

Miért ajánlom?

  • Célokat hozol létre, és cselekedsz a megvalósításuk érdekében
  • Képes leszel reális módon meghatározni a szakmával kapcsolatos céljaidat
  • Fokozottabb elkötelezettségre sarkall
  • A tanulás mélyebb szintjére juthatsz el
  • Személyes tudatosságot építhetsz
  • Támogatást kapsz a speciális készségek fejlesztéséhez
  • Biztonságos, támogató környezetben

Maradtak még kérdéseid? Jelentkezz a 20 perces ingyenes konzultációra!

Nincs több kérdésem, jelentkezem!